Sea Drive Concept

PEUGEOT in BENETEAU predstavljata Sea Drive Concept

6.12.2017

Tehnologija BENETEAU Ship Control® in izkušnje voznikovega mesta PEUGEOT i-Cockpit® za užitek in prosti čas

Na krilih svetovnega uspeha i-Cockpit®, se je PEUGEOT povezal s podjetjem BENETEAU, vodilnim svetovnim proizvajalcem turističnih plovil, in skupaj sta ustvarila Sea Drive Concept, ki na področju navtike predstavlja krmarjevo mesto prihodnosti. Oblikovalski studio PEUGEOT Design Lab je zasnoval in razvil funkcionalni demonstracijski model, ki ponuja povsem intuitivno in naravno upravljanje voznikovega mesta PEUGEOT i-Cockpit® v kombinaciji s povezljivo tehnologijo Ship Control®, ki jo je razvil BENETEAU.

Inovativen koncept razporeditve notranjosti PEUGEOT i-Cockpit® tvorijo naslednji osnovni elementi:

- Kompakten volan, ki je med vsemi avtomobilskimi segmenti najmanjši na trgu, poenostavi krmiljenje in podeseteri užitke v vožnji.

- Instrumentna plošča v višini oči, kjer so podatki zbrani na sredini voznikovega vidnega polja, zaradi česar mu ni treba odmakniti pogleda s cestišča in se lahko osredotoči na smer vožnje.

- Na velikem zaslonu na dotik so na intuitiven način prikazana vsa upravljalna stikala za udobje (avtoradio, klimatska naprava …), ki omogočajo naravno krmiljenje celotne opreme vozila.

Rezultat vsega skupaj je osupljivo prečiščena, sodobna in tehnološko dovršena armaturna plošča. Skoraj neznatno število gumbov v kombinaciji s plemenitimi materiali in visokokakovostno izdelavo dodatno izpostavi specifičnost voznikovega mesta PEUGEOT i-Cockpit® ter daje prednost užitkom, okretnosti in zbranosti voznika.

Od leta 2012 do danes je legendarno voznikovo mesto PEUGEOT i-Cockpit® skupaj izkusilo že več kot 4 milijone uporabnikov. Vožnja za volanom voznikovega mesta PEUGEOT i-Cockpit® je in bo vedno ostala intenzivna in stimulativna vozniška izkušnja, ki človeka kar zasvoji.

V oblikovalskem studiu PEUGEOT Design Lab so se odločili izkoristiti svoje ekskluzivne izkušnje ter storiti še korak dlje in raziskati nove teritorije v zanje povsem drugačnem sektorju, kot so turistična plovila in moto navtika. In na tem področju je sodelovanje med znamkama PEUGEOT in BENETEAU nekaj najbolj samoumevnega. PEUGEOT in BENETEAU, legendarni francoski znamki, vsaka v svoji dejavnosti na vodilnem položaju, se že od nekdaj ponašata s skupnimi vrednotami, kot sta drznost in inovativnost.

"V veliko čast si štejemo, da smo lahko našo tehnologijo Ship Control združili z izkušnjami sistema i-Cockpit. Inovativnost je bila od nekdaj sestavni del genetskega zapisa znamke BENETEAU in ko nas je PEUGEOT povprašal, ali bi bili pripravljeni sodelovati na skupnem projektu s področja povezljivosti, se nam je odgovor zdel povsem samoumeven! Pravi užitek je videti, kako sta se dve znamki, ki vsaka v svoji panogi slovita po pionirskih izkušnjah, odločili sodelovati na področju izdelkov za užitek in prosti čas."

Luca Brancaleon, generalni direktor BENETEAU

Sea Drive Concept je plod sodelovanja dveh inovativnih programov oziroma dialoga med dvema svetovoma. Že na prvi pogled je videti, da ima ta demonstracijski model kar nekaj značilnih sestavnih delov voznikovega mesta PEUGEOT i-Cockpit®:

- kompakten volan, ki je izšel neposredno iz sveta avtomobilizma. Tako kot pri zadnjih Peugeotovih produkcijah je njegova velikost tudi tu zagotovilo za okretnost in enostavno krmiljenje;

- velik 17-palčni zaslon na dotik, na katerem se prikazuje vmesnik Ship Control® in ki omogoča takojšen dostop do elektronskih funkcij plovila;

- premični tablični računalnik, na katerem se glavne informacije za navigacijo prikazujejo v krmarjevem vidnem polju;

- na obeh straneh volana so razporejene klavirske tipke ("toggles switches"), prek katerih lahko neposredno in stalno dostopamo do glavnih funkcij.

Celota se ponaša z visoko kakovostno končno obdelavo in posebej izbranimi materiali. Na vmesniku Ship Control®, ki združuje enostavnost in univerzalno rabo, pa so združene vse uporabne informacije za notranjost, kot na primer:

• osvetlitev notranjosti (razporeditev, jakost),

• klimatska naprava,

• navigacija (hitrost, tok, globina, načrt poti, smer, pozicija),

• kontrola nivojev akumulatorjev,

• kontrola nivojev rezervoarjev za gorivo,

• upravljanje električne energije (enosmerni in izmenični tok),

• vodenje črpalk,

• Hi-Fi,

• motorji (število vrtljajev, hitrost).

Vmesnik Ship Control® je kot pravi potovalni računalnik integriran v plovilo, da spremlja in pomaga tako pri navigaciji kot tudi pri bivanju v notranjosti plovila. In glede na to, da je možno z vmesnikom povezati več tabličnih računalnikov, lahko vsak član ekipe dostopa do vseh ponujenih funkcij.

Sea Drive Concept, ki so ga razvili v oblikovalskem studiu PEUGEOT Design Lab, je opremljen z ultra povezljivim sistemom, zaradi česar gre za visoko tehnološko izpopolnjeno napravo iz sektorja, ki je v fazi popolne preobrazbe. Sea Drive Concept razkriva nov način zasnove krmarjevega mesta v plovilu. Napoveduje namreč prihodnost moto navtike.